Warme voeten met een lage temperatuur. U kent het misschien wel: hoe hoog de thermostaat ook staat, nog steeds heeft u koude voeten. Vloerisolatie helpt hierbij! Uw vloer wordt namelijk zo’n 4 graden warmer. Bovendien heeft u geen last meer van vochtproblemen in uw woning. En u bespaart meteen op de energiekosten. Het rendement van vloerisolatie is (volgens berekeningen van Milieu Centraal) vergelijkbaar met een rente van 3,5% op een spaarrekening.
Vloerisolatie wordt ook wel kruipruimte isolatie genoemd omdat de isolatie wordt aangebracht via de kruipruimte. Kruipruimte isolatie wordt vaak binnen een dag aangebracht. Het isoleren van de vloer lost veel problemen op. Een vochtige kruipruimte? Een koude vloer? Tocht in huis? Vloerisolatie is het antwoord. Woningen van voor 1985 hebben meestal een vloer die nog niet geïsoleerd is. Is uw woning jonger dan 1985? Dan is uw vloer hoogstwaarschijnlijk al geïsoleerd tijdens de bouw. Dit wil niet per definitie zeggen dat de vloer goed geïsoleerd is. Heb je hier vragen over neem dan even contact met ons op.
Vloerisolatie wordt binnen een dag aangebracht door onze isolatiespecialisten. Via het kruipluik gaan zij onder de vloer waar het isolatiemateriaal wordt aangebracht tegen de onderkant van de vloer. In de meeste gevallen is dit een, een isolatiefolie (PIF), isolatieschuim (Elastospray) of een bodemisolatie met EPS.
De combinatie van stilstaande lucht in luchtkamers met een aluminium coating zorgt voor een zeer goede weerkaatsing van de warmte. Hierdoor wordt met een geringe dikte een hoge isolatiewaarde behaald. Doordat PIF isolatie vochtwerend is wordt de vloer ook beschermd tegen vocht. Het is licht, flexibel en gemakkelijk aan te brengen zonder beschermende maatregelen.
Warmtestraling is wat moeilijker te omvatten. Warmtestraling is bijna niet te zien, het is infrarood. Elk materiaal straalt warmte uit, daarom kun je met een infrarood kijker de warme en minder warme oppervlakten erg goed zichtbaar maken. Warmtestraling is alleen maar te isoleren met een materiaal dat deze infraroodstraling goed weerkaatst oftewel reflecteert. Aluminium weerkaatst deze straling erg goed en wordt daarom vaak hiervoor gebruikt. Denk aan een marathonloper die net over de finish komt en aluminium om zich heen krijgt of een stukje vlees dat warm wordt gehouden door het in te pakken met aluminiumfolie. PIF isolatie combineert deze twee materialen in één product. De stilstaande lucht in de luchtkamers en het aluminium aan de buitenzijde om de straling te weerkaatsen. Hierdoor ontstaat een uniek isolatiemateriaal dat het gehele warmteverlies van de woning isoleert. Om de levensduur van de folie te blijven garanderen wordt het aluminium bij PIF isolatie beschermd door extra luchtkamers. Hierdoor blijft het aluminium beschermt, kan hij niet verouderen en blijft het aluminium de warmtestraling weerkaatsen. Het aluminium aan de buitenzijde weerkaatst de straling en wordt beschermd door extra luchtkamers om veroudering tegen te gaan.
IsoMeurs B.V. is erkend en gecertificeerd Pif verwerker.
Gratis isolatie advies?